Skip to main content

Kisah Pembancuh simen Dengan Duit Syiling

Kisah Pembancuh simen dgn duit syiling -must read [BACALAH DENGAN TELITI & PENUH PENGHAYATAN] – Kisah KITA TINGG! Wang syiling itu jatuh di hadapan seorang lelaki yg sedang asyik membancuh simen. Melihat logam kecil itu, tangan lelaki itu terhenti melakukan kerja. Tidak menunggu lama, tangannya segera mengutip syiling itu dan dimasukkan ke dalam poketnya. Dia […]

Read More

Jutawan Era Baru by Gobala Krishnan

Jutawan Era Baru Adakah anda bosan bekerja keras setiap hari, hanya untuk menjadikan orang lain kaya? Adakah anda benci membuat kerja yang sama setiap hari dengan gaji yang tidak memuaskan? Atau adakah anda ingin mempunyai kebebasan kewangan dan mencapai segala impian anda dalam masa yang singkat? “Jutawan Era Baru” oleh Gobala Krishnan mendedahkan rahsia bagaimana […]

Read More

Mental Kental, Semangat Kekal

Saya mahu anda ingat ayat di bawah: “Mental Kental, semangat kekal!” Ermm.. dah ingat? Sila ulang 3 kali Ia ada kaitan dengan artikel ini ye.. Lebih baik anda mengingatnya sebelum meneruskan pembacaan OK. Ok, hari ini saya nak cakap mengenai kuruskan badan. Ye lah,  maksud saya merangkumi badan yang ada spare tyre kat pinggang, pinggung […]

Read More

Cara Paling Mudah Nak Kurus

Nak kuruskan badan ada 2 cara je paling mudah, murah dan sihat iaitu melalui 1)pemakanan seimbang 2)senaman berterusan. Tak de lain dah, kalau ada produk kata ; “Makan pil ni, anda boleh kurus dalam 3 hari!” itu produk penipu.. tak payah percaya langsung! Malah, ia juga membahayakan nyawa dan kesihatan. Lebih baik lakukan cara yang […]

Read More

Sejarah Facebook

Facebook ialah sebuah tapak web rangkaian sosial yang dikendali dan dimiliki secara persendirian oleh Facebook, Inc.Sejak 2006, sesiapa yang berumur 13 tahun ke atas dan memiliki alamat e-mel yang sah boleh menjadi pengguna Facebook. Facebook lebih menyasarkan golongan belia berbanding dewasa.Pengguna boleh menambah rakan dan saling menghantar mesej, serta mengemaskini profil peribadi mereka sebagai makluman […]

Read More

Fakta Kegemukan di Malaysia

  Penting! Penting! penting! Aduhai, satu fakta yang mengejutkan yang saya perolehi daripada World Health Organization (WHO) dan juga Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) berkenaan mereka yang OBES! 1. WHO : Kadar Obesiti di Malaysia adalah pada ranking ke-6 daripada 48 buah negara di Asia.. Fuuhhh! 2. KKM : 30% penduduk Malaysia mengalami masalah Berat Badan Berlebihan manakala 30% lagi mengalami masalah […]

Read More

21 Nasihat Yang Amat Berguna

1. Bersedekahlah kepada orang lain lebih daripada yang mereka perlukan dan lakukanlah dengan penuh kerelaan. 2. Kahwinilah lelaki / wanita yang gemar anda berbicara dengannya, kerana kemahiran berbicara antara satu dengan lain akan menjadi lebih penting pabila usia semakin tua. 3. Usahlah mempercayai segala perkara yang anda dengari. Berbelanjalah sekadar apa yang ada atau tidurlah […]

Read More

Top Secret The Billionaire

Film TOP Secret : The Billionaire terinspirasi dari kisah nyata seorang pengusaha muda asal Thailand bernama Top Ittipat yang diperankan oleh Peach Pachara Chirathivat. Kisah hidupnya dijadikan film dengan alur cerita yang menarik karena banyak sekali pesan moral yang disampaikan melalui film ini. Kerja keras dan pantang menyerah menjadi inti dari perjalanan usaha nya untuk […]

Read More