Skip to main content

Teknik Facebook Ads

TeknikFBO

=====================================================================

Salam sejahtera semua,

Kali ini saya nak konsikan tentang teknik atau skil iklan di Facebook.

Sekarang dah ramai yang suka  berniaga di internet dan nampak berniaga di internet senang? Senang ke? Ya, memang senang jika kena pada caranya, bukanlah  cara yang tidak efektif seperti:

  • Group iklan di Facebook, semua orang sibuk mempromosikan barangan mereka di sana.
  • Spam @ masuk emel orang lain untuk promosi barangan dan servis kita.
  • Spam group yang bukan berkepentingan perniagaan dann fanpage orang lain kerana ramai orang di sana
  • Spam @ masuk wall Facebook orang lain untuk promosi barangan dan servis kita.
  • Spam sana spam sini.

Ye la …. Facebook memang percuma tetapi cara yang di tulis kat atas tu dah lama saya buat macam orang gila tapi tidak ada hasil apa-apa pun, satu sale pun saya tak dapat, orang lagi benci ada la, setiap benda ada cara dan skil yang tertentu, bukan? Kita tidak boleh mempromosikan produk atau perkhidmatan kita sesuka hati kita. Ada cara dan skil lain lagi yang lebih efektif, setakat ini yang saya boleh bagi tahu anda semua, ada satu teknik yang tersangat efektif yang membolehkan produk perniagaan kita berkali-kali ganda lebih daripada cara lama yang ramai orang buat. Sekarang ni Tak perlu sibuk-sibuk spam wall orang, fanpage dan group orang serta curi emel orang untuk spam emel mereka. Ini kerja betu-betul sia-sia!!

Jadi teknik ini dah lama diguna pakai oleh mat salleh di luar sana, macam mana pun saya tak tau ia boleh bocor, dua usahawan internet muda yang hebat di dalam marketing Facebook itu saudara JAMAL Pakarebook dan saudara Ali Hanafiah yang bocorkan TeknikFBO (Facebook Ads) ini, untuk menerbitkan produk Marketing Facebook mereka yang diberi nama “Teknik FBO” iaitu Teknik Facebook Optimization.

Ok Apa itu FB Ads?

Rasanya ramai yang dah tahu dah! tapi tak apa saya nak ingat mengiati….

FB Ads – iklan di kanan anda di Facebook.  Orang beriklan di Facebook dengan tujuan:
  • Nak jual produk
  • Nak cari pelanggan
  • Nak dapatkan LIKE?
  • Nak promosi event.
  • Nak bina branding

Dan bermacam-macam tujuan lagi! Apa yang nak, boleh guna FB Ads ni. Sekarang, FB ads memang jadi opsyen utama dalam pemasaran internet. Dari sekecik-kecik bisnes hinggalah sebesar-besar bisnes!

 Apa pasal itu macam? anda baca 7 sebab di bawah:
  • Orang login FB hari-hari! Setiap masa. Ramai orang, sedap la beriklan! Betul tak?
  • Orang spent masa lama di FB! 1 jam tak cukup wooo…
  • Ramai orang suka SHOPPING di FB! Beli baju situ, beli krim muka di FB, beli baju baby! Macam-macam barang orang beli..
  • “Iklan FB sangat murah!” Wa spent RM2.77 untuk iklan, wa lapat RM1900 sales ma! – kata apek jual spek  mata Rayban.
  • Sungguh pantas! Buat iklan hari ni, dah boleh dilihat oleh berpuluh ribu pengguna FB. Pernah dalam masa 5 hari, iklan saya dilihat lebih sejuta pengguna FB!
  • Boleh jual ke serata dunia! Nak promot produk ke negara mana? Pilih je negara mana..Selain itu boleh pilih sasaran prospek ikut jantina, umur, tempat tinggal, status perkahwinan, dan banyak lagi! Mantoooop…
  • Kuasa VIRAL! Kita promot kat sorang, ianya mampu tersebar lebih luas dengan fungsi SHARE, LIKE, comment. Seronok tak terkata! Dan banyak lagi kelebihannya…

Anda semua dah mula guna FB Ads? Kalau dah guna – CUN! tetapi kalau belum lagi klik pautan dibawah ini:

www.TeknikFBO.com Ada masa, jemput la jenguk-jenguk web ini.

Semoga Bermanfaat,
Amiruddin Basri.

=====================================================================

4 thoughts on “Teknik Facebook Ads

  1. Dari link blog seorang teman saya bisa saapmi kesini, angingmammiri. Tdk kusangka ada komunitas blogger yang telah terorganisir bagus seperti ini. Salut.Saya sendiri mengenal dunia internet sejak duduk dibangku kuliah, tp yg lebih menarik minatku adl komunikasi instan melalui mirc. Selain bisa mdpt teman dumay juga bisa kopdar.Ada juga sih bbrapa kejadian buruk dari kopdar seperti dlm tipi, tp yg tpenting adl musti waspada dan bhati2 bila ingin temu darat dgn seseorg.Tetap semangat ngeblog 😉

  2. I just want to tell you that I am newbie to blogging and definitely liked you’re blog site. Likely I’m planning to bookmark your website . You absolutely have outstanding stories. Appreciate it for sharing your website.

  3. Nawala memang keren salut buat denkgdeotnya nawala saya salah satu pengguna BB memang merasakan kelambatan klau saya melakukan browsing dari bb.. oh iya, buat pak PiwinG apakah hopnya tidak bisa dikurangi lagi atau hop2nya hanya sekitaran link IXX saja??? solanya klau muter2 keluar gitu kan lambat pak.. maaf klau sudah sok tahu.. hihihihi :D*saya dukung nawala untuk selamatkan generasi muda..**

  4. Pingback: rhjndtoet

Leave a Reply