Skip to main content

Cara Paling Mudah Nak Kurus

tips-senaman

Nak kuruskan badan ada 2 cara je paling mudah, murah dan sihat iaitu melalui

1)pemakanan seimbang
2)senaman berterusan.

Tak de lain dah, kalau ada produk kata ; “Makan pil ni, anda boleh kurus dalam 3 hari!” itu produk penipu.. tak payah percaya langsung! Malah, ia juga membahayakan nyawa dan kesihatan.

Lebih baik lakukan cara yang natural, lebih mudah, lebih tahan lama dan lebih sihat. Namun, tak ramai yang minat cara natural ni. harap-harap anda tak begitulah ye.. Agak-agak kenapa mereka tak minat? Ok, setelah dikaji faktor paliiiinnnggg UTAMA ialah Penyakit MALAS. Penyakit malas ni kalau tak dibuang, ia akan jadi tabiat sampai ke tua.

Ok, kepada anda yang nak kuruskan badan tu, berbaik-baiklah dengan senaman OK. Sebab  senaman akan membuatkan anda kurus dengan cepat.. bukannya pil-pil kurus tu ye..

Nak tak nak WAJIB lakukan senaman kalau nak kurus OK.. Katakan anda seberat 120kg.. (contoh sahaja ya) perut berlapis-lapis lemak.. kali terakhir anda bersenam adalah ketika anda darjah 2..

Senaman apa yang paling sesuai untuk anda agaknya?

Jogging – tak sesuai sbb anda akan terasa sakit pada kaki selepas 3 hari berjogging dan kemudian anda tak nak jogging langsung sbb mood jatuh

Skipping – juga tak sesuai sebab anda juga akan sakit kaki

Yang paling sesuai hanya 2 sebagai permulaan iaitu:

1) Fast Walking
2) Berenang

Itu sebagai permulaan kerana anda tidak pernah bersenam pun sebelum ini. Lakukan selama 1 bulan, dan tingkatkan kepada jogging pada bulan berikutnya.

Usah pula buat 3 hari saja, itu macam sampai tahun depan pun saya berani jamin anda takkan kurus.

Bersenam perlukan  ‘MAINTAIN’ bukan sahaja semasa proses anda nak kuruskan badan.. TETAPI ia juga harus dilakukan selepas anda berjaya kuruskan badan. Tujuannya hanya satu iaitu untuk kekal sihat.

Kita merancang dan menentukan adalah Allah S.W.T. Kita berusaha untuk kekalkan kesihatan dan menjadi kurus TETAPI yang menentukan juga adalah Allah S.W.T.

Namun, YANG palinngggg PENTING adalah USAHA.. tiada usaha, anda tak akan ke mana-mana pun..

Anda masih lagi nampak diri anda yang OBES di hadapan cermin setiap hari 🙁

Sedangkan anda nak kurus!

Usaha mulai sekarang dan lakukan dengan natural OK

Di sini, sahabat saya; Bro Ben (yang pernah gemuk suatu ketika dahulu) telah melakukan sesuatu yang tak pernah terfikir dek akal saya..iaitu:

Program Pemantauan secara Online! Khas untuk mereka yang nak kuruskan badan.

Ternyata program yang beliau lakukan ni membantu ramai orang terutamanya yang masih gemuk.

Cuba rujuk sini ==> —KLIK SINI— OK

Semoga info ni dapat membantu anda!

 Amiruddin Basri

Diet Kamikze

6 thoughts to “Cara Paling Mudah Nak Kurus”

  1. sebelum saya pasang.. di gendug a dan bsaya coba di dalem dulu pak.. di gendug Adengan cara:1. senao 2610 saya buat mode AP saya sambung ke switch (pastinya sudah konek internet)2. senao 2610 lainnya saya buat mode client brigdeyang client brigde lgs saya sambung ke switch lalu dari swtich di bagi ke 2 PC.tp kenapa 2 pc itu tidak bisa dapet ip ya.?seharusnya kan dapet.. karena yg mode client brigde saya set nangkep sinyal dari senao 2610 AP.

  2. I just want to mention I am just beginner to blogs and definitely liked you’re web-site. Very likely I’m likely to bookmark your blog post . You really come with awesome well written articles. Thank you for sharing your web site.

  3. mas, saya ada 2 Engenius Wlan outdoor EOC-2610.rencana saya;Gedung A (sebagai yg bisa intneert) Gedung B (yg mau access intneert dari gedung A)jarak antar gedung A B sekitar 300meteran tidak ada penghalang sama sekali.baiknya setingan seperti apa ya?TQ

  4. Pingback: sofxmexls
  5. I think this is one of the most vital information for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on some general things, The web site style is wonderful, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

Leave a Reply