Skip to main content

Top Secret The Billionaire

Film TOP Secret : The Billionaire terinspirasi dari kisah nyata seorang pengusaha muda asal Thailand bernama Top Ittipat yang diperankan oleh Peach Pachara Chirathivat. Kisah hidupnya dijadikan film dengan alur cerita yang menarik karena banyak sekali pesan moral yang disampaikan melalui film ini. Kerja keras dan pantang menyerah menjadi inti dari perjalanan usaha nya untuk […]

Read More

Robert Kiyosaki | Rich Dad Poor Dad

Pernah tak anda rasa tak sampai kemana walaupun mengikut peraturan?  Anda berkerja berjam-jam, tahan dengan boss dapat kenaikan gaji tahunan dan cuba menabung dan berjimat di mana boleh.  Jelas sekali anda berkerja dengan system yang lazim untuk kejayaan kewangan  tapi, ada yang tak kena  peraturan-peraturannya tak menjadi, sistemnya lumpuh, Anda hanya mapu menampung hidup, meningkat […]

Read More

Al Quran Digital, Read Pen.

Salam sejahtera buat kaum muslimin dan muslimat…. Dalam post ini, saya ingin konsi kepada anda semua satu pelaburan yang sangat-sangat menguntungkan, iaitu Al Quran Digital yang baru saja di lancarkan oleh saudara Jamal & saudara Hakim. Produk ini memang hot, produk Islamik yang membantu umat Islam untuk membaca Al Quran dengan lebih baik. Banyak kelebihan yang ada pada […]

Read More

Kenapa? & Mengapa? Kita Perlu Memasarkan Bisnes Atau Produk di Facebook!!

===================================================================== Salam Satu Malaya semua, Pada hari ini, buka sahaja internet pastinya perkara pertama yang akan diakses adalah akaun Facebook. Tidak kira bila masanya, fenomena Facebook kita telah menular di muka bumi. Namun, tidak salahnya kita sebagai usahawan menggunakan kelebihan Facebook ini bagi memasarkan bisnes kita kepada pasaran! Jom kita lihat, mengapa ianya perlu? 01) Ratusan Juta Pengguna Facebook. […]

Read More

Teknik Pemasaran Email Terbongkar

  ===================================================================== Salam sejahtera kepada anda semua dan terima kasih kerana sudi datang ke blog saya ini…… Apa itu “emel marketing“? Dalam Bahasa Malaysia ia dipanggil “pemasaran emel“ iaitu teknik mempromosikan produk melalui emel. “Bukankan itu SPAMMING namanya?” Oh tidak… jauh sekali. Pemasaran Emel yang betul amat berbeza dari SPAMMING yang dilakukan oleh penipu dan “scam artist”. […]

Read More

Pemasaran Facebook Secara Automatik

Salam sejahtera semua, sebelum ini saya ada terfikir macam mana saya nak buat pemasaran di facebook secara automatik, maksud saya setiap apa-apa update atau post baru atau promosi produk sendiri atau produk orang lain sebagai affiliate di facebook secara automatik, dalam beberapa hari saya mula mencari satu sistem yang boleh membantu saya untuk mempromosikan produk-produk […]

Read More

Kelebihan Hari Jumaat

===================================================================== Pengenalan Begitu besarnya hikmah hari Jumaat atau dalam bahasa Arabnya “Jumu’ah” yang berasal daripada perkataan “jama’a”, bermakna ‘berkumpul’. Berkumpul yang dimaksudkan di sini ialah menunaikan solat dan mendapatkan ilmu (melalui khutbah) dengan ‘duduk sama rendah berdiri sama tinggi’ bersama-sama jemaah lain tanpa mengira warna kulit atau pangkat, kekayaan, dan keupayaan. Pada waktu inilah nilai […]

Read More

APA YANG ANDA TAK TAHU TENTANG SEORANG AYAH

===================================================================== APA YANG ANDA TAK TAHU TENTANG SEORANG AYAHMungkin ibu lebih kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari..Tapi tahukah kita, sebenarnya ayahlah yang mengingatkan ibu untuk menelefon kita? Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..Tapi tahukah kita bahawa sebaik saja ayah pulang bekerja dengan wajah yang letih ayahlah selalu menanyakan apa yg […]

Read More

Teknik Facebook Ads

===================================================================== Salam sejahtera semua, Kali ini saya nak konsikan tentang teknik atau skil iklan di Facebook. Sekarang dah ramai yang suka  berniaga di internet dan nampak berniaga di internet senang? Senang ke? Ya, memang senang jika kena pada caranya, bukanlah  cara yang tidak efektif seperti: Group iklan di Facebook, semua orang sibuk mempromosikan barangan mereka […]

Read More

7 Kebaikan Selepas Menangis

===================================================================== Terbukti ada Manfaat selepas menangis. Siapa cakap menangis tak ada gunanya? Banyak-banyak menangis memang boleh mata dan bengkak. Tapi janganlah salah, menangis dan menangis ni jga boleh jadi pengobat yang sangat-sangat ajaib, berguna bagi kesihatan tubuh dan pikiran. Jadi apa manfaat menagis itu? Ha ini dia 7 keajaiban yang boleh Anda dapatkan setelah menangis […]

Read More