Skip to main content

Apa Itu Shopify dan Mengapa Shopify?

Shopify adalah platform online shop. Seperti halnya open cart, magento, presta, shopify merupakan salah satu platform online e-commerce berbasis cloud. Ada beberapa keunggulan menggunakan Shopify Yang pertama adalah Design Benefit: Shopify menyediakan template-template themes yang dapat digunakan baik berbayar maupun gratis. Jikalau kita tidak cocok dengan template yang ditawarkan, kita juga dapat membuat custom. Pembuatan […]

Read More

Kisah Pembancuh simen Dengan Duit Syiling

Kisah Pembancuh simen dgn duit syiling -must read [BACALAH DENGAN TELITI & PENUH PENGHAYATAN] – Kisah KITA TINGG! Wang syiling itu jatuh di hadapan seorang lelaki yg sedang asyik membancuh simen. Melihat logam kecil itu, tangan lelaki itu terhenti melakukan kerja. Tidak menunggu lama, tangannya segera mengutip syiling itu dan dimasukkan ke dalam poketnya. Dia […]

Read More

Mental Kental, Semangat Kekal

Saya mahu anda ingat ayat di bawah: “Mental Kental, semangat kekal!” Ermm.. dah ingat? Sila ulang 3 kali Ia ada kaitan dengan artikel ini ye.. Lebih baik anda mengingatnya sebelum meneruskan pembacaan OK. Ok, hari ini saya nak cakap mengenai kuruskan badan. Ye lah,  maksud saya merangkumi badan yang ada spare tyre kat pinggang, pinggung […]

Read More

Fakta Kegemukan di Malaysia

  Penting! Penting! penting! Aduhai, satu fakta yang mengejutkan yang saya perolehi daripada World Health Organization (WHO) dan juga Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) berkenaan mereka yang OBES! 1. WHO : Kadar Obesiti di Malaysia adalah pada ranking ke-6 daripada 48 buah negara di Asia.. Fuuhhh! 2. KKM : 30% penduduk Malaysia mengalami masalah Berat Badan Berlebihan manakala 30% lagi mengalami masalah […]

Read More

Top Secret The Billionaire

Film TOP Secret : The Billionaire terinspirasi dari kisah nyata seorang pengusaha muda asal Thailand bernama Top Ittipat yang diperankan oleh Peach Pachara Chirathivat. Kisah hidupnya dijadikan film dengan alur cerita yang menarik karena banyak sekali pesan moral yang disampaikan melalui film ini. Kerja keras dan pantang menyerah menjadi inti dari perjalanan usaha nya untuk […]

Read More

Robert Kiyosaki | Rich Dad Poor Dad

Pernah tak anda rasa tak sampai kemana walaupun mengikut peraturan?  Anda berkerja berjam-jam, tahan dengan boss dapat kenaikan gaji tahunan dan cuba menabung dan berjimat di mana boleh.  Jelas sekali anda berkerja dengan system yang lazim untuk kejayaan kewangan  tapi, ada yang tak kena  peraturan-peraturannya tak menjadi, sistemnya lumpuh, Anda hanya mapu menampung hidup, meningkat […]

Read More

Teknik Pemasaran Email Terbongkar

  ===================================================================== Salam sejahtera kepada anda semua dan terima kasih kerana sudi datang ke blog saya ini…… Apa itu “emel marketing“? Dalam Bahasa Malaysia ia dipanggil “pemasaran emel“ iaitu teknik mempromosikan produk melalui emel. “Bukankan itu SPAMMING namanya?” Oh tidak… jauh sekali. Pemasaran Emel yang betul amat berbeza dari SPAMMING yang dilakukan oleh penipu dan “scam artist”. […]

Read More

Pemasaran Facebook Secara Automatik

Salam sejahtera semua, sebelum ini saya ada terfikir macam mana saya nak buat pemasaran di facebook secara automatik, maksud saya setiap apa-apa update atau post baru atau promosi produk sendiri atau produk orang lain sebagai affiliate di facebook secara automatik, dalam beberapa hari saya mula mencari satu sistem yang boleh membantu saya untuk mempromosikan produk-produk […]

Read More

Teknik Facebook Ads

===================================================================== Salam sejahtera semua, Kali ini saya nak konsikan tentang teknik atau skil iklan di Facebook. Sekarang dah ramai yang suka  berniaga di internet dan nampak berniaga di internet senang? Senang ke? Ya, memang senang jika kena pada caranya, bukanlah  cara yang tidak efektif seperti: Group iklan di Facebook, semua orang sibuk mempromosikan barangan mereka […]

Read More